Historiek van onze club

Historiek van onze Club.

sfeerbeeld 2015

TC Peerdsbos werd in 1973 boven de doopvont gehouden. Aanvankelijk gebruikten we twee terreinen van de vzw Algemeen Ontspanning, het huidige Prova. Enkele jaren later werd er naarstig gezocht naar een eigen stekje. Dit werd gevonden aan de Elshoutbaan,nabij het toenmalige openluchtzwembad.

Van zodra de concessie voor deze locatie in ons bezit was, begon het toenmalige bestuur te investeren. Dat dit niet altijd van een leien dakje liep, hebben ze vaak aan den lijve ondervonden. Het heeft de bestuursleden vaak heel wat kopzorgen gekost en heel wat van hun kostbare vrije tijd ging eraan op. Zoals in elke vzw trokken heel wat vrijwilligers de kar.

Op de nieuwe locatie waren toen slechts twee hardcourts (Elastone) beschikbaar dewelke we in de winter gebruikten om te trainen. De eerste grote investering bestond dan ook uit de aanleg van vier terreinen in gemalen baksteen. Alle toenmalige leden hebben toen een extra financiële inspanning geleverd om dit mogelijk te maken.

7 jaar later konden we uitbreiden met gravelbanen 7 en 8 en boorden we een waterput. In 1988 breidden we voor de eerste keer ons clubhuis uit. Een volwaardige keuken werd geïnstalleerd zodat nu ook de hongerigen gespijsd konden worden.

Het jaar daarop werd onze concessie verlengd met 9 jaar en werd er bijkomend geïnvesteerd in een volautomatische sproeiinstallatie en een draineringssysteem. Terreinen 1 en 2 kregen verlichting en de hardcourts werden vervangen door Chevron 400.

peerdsbos_Winter

Begin jaren ’90 piekte ons ledenaantal boven de 500 en ons clubrestaurant werd ondertussen fel gesmaakt. Een tweede uitbreiding van onze chalet drong zich op. Er werd een restaurantgedeelte en een nieuw sanitair blok aangebouwd. Bij de start van het seizoen ’94 werd het feestelijk ingehuldigd. Een vijftal jaar later werd besloten om terreinen 3 en 4 eveneens te voorzien van verlichting.

In 2006 had de Chevron 400 zijn beste tijd gehad. De 2 kunststofbanen werden vervangen door gravelterreinen en het jaar daarop werd één van deze twee terreinen voorzien van kunstlicht.

In 2007 hebben we de infrastructuur rond het clubhuis aangepakt. Zo werd het terras voorzien  van blauwe hardsteen en werd er een gloednieuwe speeltuin aangelegd met daarbij nieuwe beplanting.

In 2009 werden terrein 5 en 6 gerenoveerd deze hadden een te dunne gravel laag.

2013 grote opkuis. De chalet werd volledig geschilderd in veel frissere kleur en de keuken werd gerenoveerd naar de noden van de uitbaters. Later volgde nog een grote investering en werd er een tuinhuis met carport voorzien, om clubmateriaal te stockeren.

In 2016 werd onze consessie verhoogd, wat een serieuze hap uit ons investeringsbudget betekend. Toch werd geinvesteerd in hulpmiddelen voor de uitbater. Een schuurschrobmachine en 2 handdroogblazers werden aangeschaft.

Wat staat nog op de te do lijst voor de komende jaren? Terrein 6, 7 en 8 voorzien van ledverlichting. De sproeiinstallatie uitbreiden (verbeteren). En op langere termijn de omheining vernieuwen.

De grootste uitdaging die we wensen aan te gaan is om een tennishal te bouwen, voor de Brasschaatse tennisclubs. De uitdaging is om deze comfortabel, gezellig, toegankelijk en rendabel te ontwerpen. Al dat deze droom op dit moment nog weinig kans maakt. Maar hoe klein ook we gaan ervoor.