Inhoudsopgave
Huishoudelijk reglement
Jaarprogramma
Toetredende leden
Toegang tot het clubhuis
Verantwoordelijkheid
Openingstijden clubhuis
Orde en netheid in het clubhuis
Orde en netheid op het clubterrein
Toegang tot de speelvelden
Tenniskledij
Reservering van de speelvelden
Tennislessen
Sancties
Toepassing van dit regelement
Alle Pagina's

Artikel 10: Reservaties van de speelvelden

Werkwijze

De reservatie van een speelveld kan van thuis of op de club met het reservering systeem. In het reservering systeem beschik je over 2 ticketjes. Het 1ste  kan gebruikt worden over een tijdspan van 7 dagen vor het te spelen uur en het 2de Enkel de dag dat men wenst te spelen.

Het terrein is  bezet indien er minimaal twee spelers aanwezig zijn. Er moet om het uur gewisseld worden. Zijn de spelers niet aanwezig op de club op het uur van aanvang, dan hebben andere spelers het recht dit veld te betreden voor dat uur (Er wordt wel gevraagt dit met een min van respect te doen). Het is namelijk niet de bedoeling zo een veld in te nemen om zo 2uur achter elkaar te spelen.

Reservaties

Hoe kan je dit:

  • Om een terrein te reserveren, dient dit geregistreert te zijn op het reserveringssysteem.
  • Het bestuur kan altijd de speelvelden reserveren voor interclubs, tornooien, lessen of interne clubactiviteiten. Dit gebeurt met speciale reservatieprofielen en voordat de leden kunnen reserveren.
  • Van maandag tot en met vrijdag en met uitzondering van eventuele feestdagen mogen de terreinen 1 en 2 (op het uur) en de terreinen 3 en 4 (op het half uur) 7 dagen van te voren gereserveerd  worden.
  • Indien er dubbel gespeeld wordt kunnen de vier spelers met hun vier reserveringstickertten twee uur na elkaar reserveren.
  • Jeugdspelers (tot 12 jaar) mogen slechts reserveren tot 17,30 of 18 uur (spelen tot 18,30 of 19 uur). Indien er speelvelden vrij zijn na 19 uur mogen zij hierop spelen tot deze eventueel opgeëist worden door volwassen leden. De  reservatieperiode is in het systeem geprogrammeerd
  • Een reservering van een speelveld mag enkel gebeuren met de reserveringsticketten van de leden die het speelvelden ook zullen gebruiken. Meerdere speelvelden reserveren met ticketten van vrienden of familieleden om zelf meerdere keren te kunnen spelen is verboden. Het is een overduidelijke inbreuk op de onderlinge sportiviteit. Wel mag men zijn reserveringskaart direct terug gebruiken nadat men gespeeld heeft.
  • Een reservatie vervalt reeds 1 minuut na het resrvatie uur als geen van beide spelers aanwezig is op de club. Indien U een speelveld gereserveerd hebt en door omstandigheden dit niet kan benutten. Annuleer uw reservatie of verwittig dan zo snel mogelijk de uitbater, zodat het veld door andere leden kan gebruikt worden.

Vaste reservaties

  • Elke woensdagnamiddag zijn alle speelvelden van 12 uur tot 18 uur gereserveerd voor de jeugdactiviteiten (interclub, lessen, jeugdnamiddag). De eventueel aanwezige jeugdverantwoordelijke beslist over het gebruik van de velden.
  • Op zaterdagvoormiddag zijn de speelvelden 3, 4  7 en 8 van 9 tot 13,30 uur in principe gereserveerd voor de tennislessen voor de jeugd. Indien geen les gegeven wordt mogen deze ook door andere leden bespeeld worden.